Eesjen Ploeg

Kynto is Ploeg 
Kynto komt van het Finse woord kyntö en betekent ploeg. De ploeg wordt gebruikt om gezaaide gewassen te keren. Daardoor wordt het jonge gewas niet in de groei gehinderd door dode wortels, deze restanten van het geoogste gewas dienen als voeding en meststof. Zo wordt het oude met het nieuwe verbonden en gaat de ontwikkeling verder. Dat is ook wat ik nastreef in mijn werk als adviseur. Ik koos voor een Finse vertaling vanwege mijn liefde voor de Scandinavische landen.

Leren en ontwikkelen vanuit mijn waarden en gedrevenheid en flexibel meebewegen met de arbeidsmarkt (employability) is kenmerkend voor mijn loopbaan. Ik droomde ervan om binnenhuisarchitect te worden, maar volgde een andere koers en haalde in 1982 mijn onderwijsbevoegdheid aan de Pedagogische Academie. Door de grote werkeloosheid onder leerkrachten onderzocht ik mogelijkheden in andere branches. Ik werd financieel administratief medewerker in het toerisme en bedrijfsleven, daarna achtereenvolgens pedagogisch medewerker, manager en inkoper in de kinderopvang. Op 1 januari 2007 richtte ik Kynto op en ging ik zelfstandig verder, als interim-manager en organisatieadviseur in de kinderopvang. Vanuit deze achtergrond werd ik als trainer betrokken bij een gastouderproject voor vrouwelijke migranten. Geïnspireerd door dit mooie project ontwikkelde ik een eigen empowermentproject Amandla en begeleidde ik tientallen vrouwen naar een nieuw loopbaanperspectief. Zes jaar geleden ben ik gevraagd voor het ondersteunen van een directeur in een zorgorganisatie als directiesecretaris en zo heeft mijn werkveld zich verder verbreed en blijf ik leren en ontwikkelen.

Om de kennis te vergroten volgde ik managementopleidingen en cursussen over diverse organisatiethema’s, persoonlijke ontwikkeling en binnenhuisarchitectuur. In 2018 ontving ik het certificaat voor de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Met deze brede werk- en levenservaring en mijn analytisch en creatief talent kan ik voor veel vragen oplossingen vinden. Bij complexe opdrachten werk ik graag samen met andere partners.

Inspiratiebronnen Kunst en natuur
Naast adviseur ben ik in mijn vrije tijd beeldend kunstenaar. Kunst en architectuur boeien mij van jongs af aan. Ik word geraakt door het vermogen van mensen om datgene wat van binnen leeft naar buiten te brengen. Kunstzinnig bezig zijn draagt bij aan een groter zelfbewustzijn in mijn professionele loopbaan. Ik zie parallellen in de wijze waarop ik het lege doek vul en hoe ik oplossingen zoek voor vraagstukken in organisatie. Spelen met vorm, kleur, licht, compositie, zoekend naar het goede, naar harmonie. Nieuwsgierig naar mijn creaties? Kijk op www.kynto-kunst.nl

De natuur heeft een schoonheid, orde en verlangen in zich die mij rust geeft en inspireert. Ik kan mij verwonderen over hoe de natuur vergaat en ontstaat in een voortdurende cyclus van verandering. Dit geeft hoop en vertrouwen. De natuur biedt ook een rijkdom aan metaforen die behulpzaam kunnen zijn bij het bouwen aan helderheid en verbinding. De foto’s op deze website maakte ik tijdens wandelingen in binnen- en buitenland.